Caring Company

‘Wat mag ik eigenlijk vragen?’ Met deze vraag hebben zich de afgelopen jaren veel werkgevers tot Care in Company gewend. Wanneer een medewerker vertelt dat hij of zij ernstig ziek is, komt dat altijd onverwacht. Door voorbereid te zijn op deze situatie, kun je veel leed en verzuim voorkomen. Het Caring Company certificaat maakt deze voorbereiding concreet en praktisch.

Waarom een certificaat
Caring Company worden

Certificaat Caring Company

Wanneer kanker een medewerker treft, heeft dit een enorme impact. In de eerste plaats op de medewerker zelf, maar ook op collega’s en leidinggevenden. Op jou dus! Goed voorbereid zijn helpt jou bij het optimaal ondersteunen van je medewerker en de leden van het team en kan onnodig leed en verzuim beperken, liefst voorkomen. Het certificaat Caring Company helpt daarbij.

Leed en verzuim voorkomen

Als je hoort dat een medewerker kanker heeft, ben je misschien geneigd de werknemer direct te ‘ontlasten’ en naar huis te sturen. Maar vaak blijkt werk juist een belangrijk onderdeel van herstel te zijn!  Hoe weet je wat jouw medewerker nodig heeft? Hoe betrek je collega’s erbij en waar moet je op letten in de communicatie met de zieke werknemer? Enkele voorbeelden van vragen waar je op kunt anticiperen door ze te formuleren in het verzuimbeleid.

Uitreiking Caring Company-certificaat aan Pfizer (18 juni 2018)
Lees artikel op pfizer.nl

Caring companies in Nederland

Lancering certificaat

Op 13 november 2014 vond in Amersfoort het werkgeversevenement Kanker & Werk plaats, op initiatief van Care in Company en Broosdoc. Tijdens dit evenement werd de documentaire Onomkeerbaar van Maaike Broos getoond. Aansluitend werden de eerste drie Caring Company certificaten uitgereikt aan Zorgverzekeraar Achmea, Meander Medisch centrum en de gemeente Amersfoort.

Certificaat voor Pfizer

Op 20 november 2017 ontving Pfizer het Caring Company certificaat. Als eerste werkgever in Nederland gebeurde dit na een succesvolle externe audit.

FILM Pfizer uitreiking en werkgevers boardroom meeting